onsdag 24. september 2014

Saftig sjokoladekake i langpanne!

Det er ikke hver dag man blir 30 år, så da må det feires!!! Nå er jeg så "heldig" at jeg(som sikkert veldig mange andre) får være på jobb på bursdagen min. Og tradisjonen tro,  så må man ha med kake når man har bursdag(selv om jeg mener at det burde vært slik at man FIKK kake på bursdagen sin). Langpannesjokoladekake er ikke bare veldig godt, det er i tillegg en praktisk kake å ha med seg på bussen når du skal haste avgårde om morgenen. I tillegg så er den stor, slik at det er nok til alle;)

Denne sjokoladekaken kom jeg over da jeg var hjemme i mammapermisjon og så på Wenches kjøkken, og den er fantastisk god!



Bunn
 6 egg
9 dl sukker
1,3 l hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
4 ss kakao
4,5 dl melk
450 g smeltet smør

Sukker og egg piskes til eggedosis. Bland sammen det tørre. Smelt smør og avkjøl. Bland inn det tørre, melk og smør vekselvis. Stekes i langpanne på 200 grader i 30-40 min. Bruk en trepinne for å sjekke at kaken er stekt i midten. Avkjøl før sjokoladeglasuren smøres på.

Sjokoladeglasur
150 g smeltet smør
500 g melis
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
1/2 dl kaffe

 Bland sammen alle ingrediensene til en jevn røre og smør over kaken.

Bruk kokos eller nonstop til pynt. Eller begge deler:)

Her i huset var det veldig populært da jeg etter middag i dag foreslo at vi skulle bake sjokoladekake. Da var det ei jente som villig stilte sin tid til disposisjon. Hun talte skjeer med bakepulver, vaniljesukker og kakao, og hun to ansvar for å helle i alle ingrediensene vekselvis, mens jeg pisket. Og selvsagt fikk hun slikke både visper, slikkepott og bolle når røren var helt i formen!
En strålende fornøyd kjøkkenhjelper;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar