fredag 24. oktober 2014

Hjemmelaget frokostblanding(eller aftensblanding om man vil)!




På kvelstid kan det forekomme, som det sikkert også gjør hos mange andre, at jeg blir litt søtsugen. Ikke på sjokolade, ikke på snop, men på noe søtt som kan blandes i surmelk. Denne kombinasjonen er merkelig, men treffer spikeren på hodet når det higet er på sitt verste. Og det vi pleier å ha i hus er "Solfrokost" fra Quaker. Den stiller suget, men ut fra tester av ulike typer frokostblandinger, vet jeg at denne inneholder relativt mye sukker. Derfor ville jeg prøve meg på en egen variant, som forhåpentligvis tilfredsstiller kravene når den blandes i surmelk, men som også kan holde meg god og mett en stund. Ikke minst er det fint om den inneholder gode næringsstoffer og kostfiber, som begge deler gjør godt for kroppen. 

Opprkrift frokostblanding:
200 g mandler eller hasselnøtter(eller begge deler blandet)
100 g saltede cashewnøtter
75 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
250 g havregryn
1/2-1 dl akasiehonning
1 ts kvernet havsalt
1/2 dl soyaolje



Grovhakk nøttene. Varm oljen i en stekepanne. Ha oppi havregryn, nøtter og frø. Bland sammen med oljen. Ha over akasiehonning. Skru ned til middels varme og rist i pannen til blandingen får en gyllen farge. Bre blandingen ut over en stor plate og la den avkjøle. Ha den over i en lufttett boks.

Avkjøl blandingen godt før den oppbevares i luftett boks. Dette for å unngå at det er fuktighet i grynene, noe som kan gjøre at det kommer mugg i dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar