mandag 25. august 2014

Mandag = Laks!

Siden høsten alt er godt igang, er det på tide å komme igang igjen med mandagslaks her i huset. Planen i dag ble desverre litt endret, for på denne eneste fridagen denne uken ble jeg for noen timer oppring med spørsmål om ekstravakt i kveld. Og dumme meg klarer ikke å si nei, så da ble tiden fort litt knapp hvis jeg skulle rekke å lage middag, og ikke minst spise litt av den, før jeg går på jobb. 
Resultatet ble ganske enkelt en haug med grønnsaker kuttet opp og bakt i ovnen sammen med laksen. Da sto jeg fri til å få unnagjort litt husarbeid mens det sto og godgjorde seg i ovnen. 

Jeg brukte
3 store poteter i skiver
3 store gulrøtter i staver
1/2 blomkål i buketter
1 rødløk i skiver
salt og pepper
400 g laksefilet
timian og olivenolje

Jeg satte ovnen på 200 grader før jeg startet å kutte opp grønnsaker. Grønnsakene blandet jeg med ca 1 dl olivenolje og hadde over salt og pepper. Jeg lå laksen over grønnsakene og strødde på litt salt og timian. Det hele ble stekt i ca 40 minutter i ovnen. Kanongodt. Serverer her i huset med diverse tilbehør, for eksempel rømme, pesto eller fiskesaus. 
Fordelen med å bake grønnsakene, er at man beholder mer næringsstoffer enn om man koker dem, for ingenting kommer ut i noe kokevann. Og ikke minst smaker grønnsakene veldig godt, og er litt crispy å tygge.
God middag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar